Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников ще подаде оставка, съобщи във

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников ще подаде оставка, съобщи във
Коментари Харесай

Уволниха министъра на отбраната на Украйна

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников ще подаде оставка, съобщи във Facebook националният народен представител от " Слуги на народа " Маряна Безуглая. 

На страницата си Безуглая написа, че „ е извършено закрито съвещание на фракцията на Слугата на народа “ и сподели, че то е обсъждало „ без детайлности “:

обстановката със сигурността в Украйна, дейностите на Руската федерация

ограничавания за пътешестване

фракционна работа през 2023 г

кадрова ротация в държавното управление.

Публикацията на Маряна Безугли 

Час по-късно ръководителят на фракцията Давид Арахамия потвърди информацията, като написа, че „ войната диктува кадровата политика “ и „ времето и събитията би трябвало да бъдат укрепени и прегрупирани “. Арахамия означи, че това се случва в този момент и ще се случва в бъдеще.

В резултат кадровите промени наподобяват по този начин:

Алексей Резников е изместен на поста министър на стратегическите промишлености за подсилване на военно-промишленото сътрудничество;

Генерал-майор Кирил Буданов ще оглави Министерството на отбраната;

Министерството на вътрешните работи ще се управлява от Игор Клименко;

СБУ - Василий Малюк.

" Силовите отдели на този стадий би трябвало да се управляват не от политици, а от постоянни сили за сигурност. Врагът се готви да нападна. Ние се готвим да се защитим и да си върнем своето ", заключи Арахамия.

Олексий Резников ще заеме мястото на Павел Рябикин, началник на Министерството на стратегическите промишлености на Украйна. Самият Рябикин ще бъде изпратен като дипломат в Китай.

На идващото съвещание на Върховната Рада ще бъде импортиран въпросът за освобождението на Олексий Резников от поста началник на Министерството на защитата на Украйна, сподели Маряна Безуглая в коментар за Suspílny след резултатите от закрито съвещание на секта.

По-рано през вчерашния ден Резников разяснява евентуалната си оставка. Той сподели, че нито един чиновник не е " безконечен в позицията си ", само че означи, че при всички случаи ще работи за успеха на Украйна.

" Решението да бъда министър се взема от висшия главнокомандващ. И тогава ще върша това, за което се договорим. Моят опит ще ми разреши освен да обезпечавам армията, само че и да санкционирам висшето военно-политическо управлението на Руската федерация “, подчерта ръководителят на Министерството на защитата.

Информацията за вероятната оставка на министъра се появи на фона на случай на евентуално заграбване на средства за закупуване на храни за въоръжените сили на Украйна с присъединяване на Министерството на защитата.

Заместник-министърът на защитата на Украйна Вячеслав Шаповалов, който преди този момент отговаряше за логистиката на Въоръжените сили на Украйна, подаде оставка. Министърът поддържа освобождението му. Впоследствие Шаповалов получи съмнение от Държавното следствено бюро.

Какво се знае за абсурда със закупуването на храна за Въоръжените сили на Украйна

Министерството на защитата е заподозряно в заграбване на средства за закупуване на храна за въоръжените сили на Украйна. На 21 януари „ Зеркало недели “ разгласява публикация на журналиста и създател на плана „ Нашите пари “ Юрий Николов, в която се показва, че продуктите за украинската войска се купуват два пъти по-скъпо, в сравнение с се продават в магазините. По-специално Николов означи, че цените, посочени в контракта, са се оказали два-три пъти по-високи от пазарните. Например Министерството на защитата поръчало яйца за 17 гривни парчето, а в магазина се продават за към 7 гривни. Картофите костват 22 UAH за кг при цена на дребно 8-9 UAH за кг, пилешките бедра костват 120 UAH за кг, макар че в супермаркетите костват 80 UAH и така нататък

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР